Депресія. Коротко


  1. Депресія - це психічне захворювання, при якому людина не менше 2 тижнів перебуває у пригніченому настрої, втратила інтерес до життя, є тривожною, розбитою та має інші фізіологічні ознаки ( втрата апетиту, порушення сну, розгубленість). 
  2. Основне психологічне відчуття - це відчуття внутрішньої пустоти.
  3. Часто чуємо, особливо у ЗМІ про сезонність (зимова, весняна, післясвяткова, осіння), але депресія як захворювання і депресія як депресивний стан чи період - це зовсім не одне і теж. Варто бути більш   конкретними до цих понять, адже депресію діагностують спеціалісти (психіатри).
  4. Депресія вимагає медикаментозного або/ і психотерапевтичного лікування. Депресивні стани чи настрої можуть бути реакцією на певну складну травматичну або стресову ситуацію. 
  5. Варто розмежовувати поняття. Я пропоную використовувати терміни «депресивний або пригнічений настрій», «печаль», «туга», бо іноді здорова людина, яка переживає сум чи глибоку печаль самостійно діагностує у себе  так звану «депресію»,часто починає в це вірити і поводити себе відповідно до діагнозу. 
  6. Осіння пригніченість більшою мірою сьогодні стає нав´язаною ідеєю, якою можуть трохи маніпулювати та використовувати як «тренд». Пригніченість певною мірою може залежати від фізіологічних та гормональних процесів, втомою та виснаженням організму, але ця пригніченість не залежить від сезону, принаймі не лише.
  7. Профілактика: теплі і підтримуючі стосунки, природа, тварини, творчість, сон та смачна їжа, сльози, фільми, спорт і вода, давні плани і мрії, нове заняття чи навчання, допомога іншим. 
  8. Статистика в Украііні - у 6 % осіб є офіційний діагноз. Неофіційно - набагато більший відсоток.
  9. Економічні негаразди, відсутність опори і безпеки, тривале напруження, самотність та одинокість, деструктивні умови життя, фізичні захворювання, спадковість та психологічні травми - причини депресії.
Депресія це підказка нам про те, що прийшов час переглянути своє життя і себе в цьому житті. Прийшов час звернути увагу на себе.

Коментарі

  1. ...Осіння пригніченість більшою мірою сьогодні стає нав´язаною ідеєю, якою можуть трохи маніпулювати та використовувати як «тренд». ...може залежати від фізіологічних та гормональних процесів, втомою та виснаженням організму, але ця пригніченість не залежить від сезону, принаймі не лише. ...теплі і підтримуючі стосунки, природа, тварини, творчість, сон та смачна їжа, сльози, фільми, спорт і вода, давні плани і мрії, нове заняття чи навчання, допомога іншим
    Віє таким теплом від Ваших слів... люблю це ...!)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Варто розділяти "депресію" і "депресивний настрій", адже направду іноді хочеться трохи "похандрити")))

      Видалити

Дописати коментар

Популярні публікації